Over AM

Ouderen in de stad: het is een groep bewoners die ons na aan het hart ligt. In 2016 werkte AM mee aan de studie van Heren 5 Architecten naar de Stadsveteranen. Een tot de verbeelding sprekende naam voor zelfbewuste en vitale ouderen, die de voorkeur hebben om in de stad gelukkig oud te worden. Met plezier en enthousiasme hebben we geparticipeerd in de studie. 

Na deze studie zijn we als ontwikkelaar verder gegaan met het concept Stadsveteranen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van De Stadsveteraan: het concept Stadsveteranen krijgt letterlijk vorm in een nieuwe wijk het Amstelkwartier in Amsterdam. Dit doen we samen met woningcorporatie Woonzorg Nederland. Het nieuwe woongebouw is een interessante en goede toevoeging aan dit nieuwe woongebied. Het wordt een buurt waar allerlei groepen van jong tot oud gaan samenleven, elkaar ontmoeten en van betekenis zijn voor elkaar. Het concept Stadsveteranen sluit hierop naadloos aan. 

Het nieuwe woonconcept Stadsveteranen en daarmee in het verlengde de daadwerkelijke ontwikkeling van De Stadsveteraan in het Amstelkwartier is een eigentijds antwoord op de woonbehoeften van mondige senioren die deel willen blijven uitmaken van de stad, die oog hebben voor elkaar en samen met elkaar en met anderen vorm willen geven aan het wonen en leven in de stad. De stad van nu en morgen: inclusief, actief en gelukkig.

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. AM legt de lat hoog als het gaat om gebiedsontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: healthy urban living, stad- en gebiedsmaker, inclusieve stad, gedurfde-duurzaamheid en gelukkig-leven. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

www.am.nl