Door het hele gebouw heen zijn er ruimtes die je samen deelt. Er zijn bijvoorbeeld logeerkamers waar je dochter met haar gezin kan overnachten als ze een dagje in de stad is.

Bibliotheek, atelier, fitness, wasserettes

Er is een leeskamer van twee verdiepingen hoog, een kunstatelier, een sportruimte. Dat de tuinkamer straks ook voor lezingen of als bioscoop gebruikt wordt is aan de bewoners zelf. Zelfs voor praktische zaken als een wasje draaien is er een keuze. De was kun je doen bij een van de wasmachinekamers op je verdieping of in de wasbar naast de lobby, waar je ook een kopje koffie kunt drinken. Let op: geen horeca!

Kookstudio

Op de vijfde verdieping is een kookstudio waar je met twaalf mensen kunt koken. En dan gezellig eten en borrelen op het terras – met uitzicht op de Amstel. Geweldig voor verjaardagen, maar ook om ‘iedere dinsdag koken wij’ te roepen en dan met twaalf aanmelders lekker te tafelen.

Tuin en dakterras

Achter het pand is de gemeenschappelijke tuin. Heerlijk om buiten in de zon te zitten, om actief in te tuinieren en enthousiast buurtbarbecues in te houden. Je kiest samen hoe je die tuin inricht. Als de kleinkinderen op bezoek zijn zullen ze hier ook veel plezier hebben, want ook aan hen is gedacht. Op het lagere zuidelijke dak komt een dakterras, waar je vanaf de tuin makkelijk kunt komen.

Meepraten? Meld u aan! De meedenk-rondes starten januari 2021