4 december 2020
Geplaatst door TeamStadsveteraan

Op de plek waar eerst de was werd gedaan voor 720 gedetineerden in de voormalige Bijlmerbajes, is nu restaurant A Beautiful Mess gevestigd. Een restaurant waar voor de verandering eens niet de gast, maar juist het personeel voorop staat. Het team bestaat uit mensen met een vluchtachtergrond, die de ellende van hun thuisland hebben achtergelaten en hier hard werken aan een fijne en vooral veilige toekomst. Daarnaast is het eten ook nog eens verrukkelijk!

De menukaart is een mengelmoes aan culturen, met Syrische, Iraakse en Afrikaanse invloeden. Van heerlijk Libanees flatbread met een overvloed aan dips tot zalige Midden-Oosterse venkelstoof. Het menu wisselt en wordt geserveerd zoals in het Midden-Oosten: alles tegelijk op één tafel, samen delen, samen eten. Zoals met familie. En zo voelt werken bij A Beautiful Mess ook: als een familie, die samen eet, kookt, zorgt, deelt en leert. Wanneer de zon schijnt klappen zij hun stoelen en banken buiten uit en zit je heerijk op het terras in de binnenplaats van de bajes, waar 's avonds ook nog een vuurtje kan worden gestookt. 

Kijk voor meer informatie en het menu op www.abeautifulmess.nl.