4 december 2020
Geplaatst door TeamStadsveteraan

SWEETS hotel transformeert brugwachtershuisjes door heel Amsterdam tot hotelkamers. Sinds kort kun je ook slapen in het huisje op de Omvalbrug. Een unieke ervaring en een fijne uitvalsbasis om De Omval en het Bajeskwartier te verkennen. En binnen 10 minuten (met fiets of openbaar vervoer) sta je in hartje Amsterdam.

Ooit waren ze onmisbaar: de brugwachters in hun huisjes langs de drukbevaren wateren van Amsterdam. Ze regelden het water- en wegverkeer, inden tol en belastingen. Hun bruggen waren verkeersknooppunten voor reizigers. Met de komst van een centraal bediensysteem werden de huisjes overbodig. Sinds 2012 zijn 20 Amsterdamse brughuisjes omgetoverd tot hotelkamer, elk met een eigen, unieke stijl en inrichting. 

Over de Omvalbrug
De brug over de Weespertrekvaart werd gebouwd in 1954, als verbinding naar het destijds nieuwe industrieterrein Overamstel. Het was het laatste ontwerp van Piet Kramer. Bijzonder is dat het een van de twee resterende hefbruggen in Amsterdam is. De andere is de Kikkerbilsluis in de Prins Hendrikkade. 

https://sweetshotel.amsterdam/locations/omvalbrug-sweets-hotel-amsterdam/ 

 © Foto's door MIRJAM BLEEKER, in opdracht van SWEETS hotel