4 december 2020
Geplaatst door TeamStadsveteraan

Die gezamenlijkheid vind ik goed. Samen dingen doen vind ik ideaal op deze leeftijd. Dat je dat idee als uitgangspunt hebt bij een woongebouw is mooi. Wij hebben vrije tijd en de stad met al z’n mogelijkheden voor uitstapjes. Waarom zou je in je eentje gaan?’

Het is een stap verder dan ons Stadsdorp in de Pijp, waarin ik actief ben. Wij hebben 150 leden in vier binnenbuurten van de Pijp. Uiteindelijk vormen zich dan clubjes van tien, vijftien mensen, die wat vaker bij elkaar langskomen. Samen Zondag met Lubach kijken, een bloemetje voor iemand die ziek is langsbrengen; uit de ‘lief-en-leed-pot’. En wie wil er morgen mee naar het Stedelijk, Rialto, Stadsshouwburg? Genoeg te doen.

Stond dit gebouw in mijn buurt, dan zou ik het ooit doen: met ons hele clubje erheen verhuizen! Dat concept met de bibliotheek en fitness in het pand: heel fijn. Ik doe met Trudy de werkgroep wonen. Dus wij kijken welke de woonontwikkelingen er in de stad zijn voor onze leeftijd. En de stadsveteraan is een hele interessante vorm. Dit komt zeker in ons blaadje, we doen verslag!’