Over Heren 5 architecten

Mens

Wij zijn heren 5 architecten, wij ontwerpen leefomgevingen voor mensen met dromen en verlangens, behoeften en eisen. We zien het als onze missie om wijken en buurten mooier, beter en gezonder te maken, om leefomgevingen te creëren waarmee mensen zich graag identificeren. Tegelijkertijd willen we dat die leefomgeving ook vraagstukken rond mobiliteit, demografie, inclusiviteit, energiebesparing en klimaatverandering oplost. In dat speelveld van opgaven, eisen en wensen, voelen wij ons als een vis in het water. De complexiteit beheersbaar maken in een ontwerp met de menselijke maat als ijkpunt, dát is waar heren 5 architecten goed in is. De vertaling maken van droom naar daad, dát is waar ons hart sneller van gaat kloppen. 

Zo is heren 5 al sinds de oprichting gefascineerd in actuele doelgroepen die graag in de stad willen wonen. Met de aankomende vergrijzing zijn wij i.s.m. AM, daarom in 2016 het verhalend onderzoek Stadsveteranen gestart. Een onderzoek naar verhalen over gelukkig oud worden in de stad.Voor de huidige generatie stadsveteranen zijn steeds minder verzorgingshuizen beschikbaar en bovendien zijn ze daar met geen stok in te krijgen. Want deze generatie wil zelf uitvinden en bepalen hoe zij oud wil worden. In dit onderzoek heeft Heren 5 i.s.m. AM stadsveteranen gevraagd wat zij daarvoor van hun buurt en woning verwachten

Verhaal

Elk project verbeeldt een verhaal. De mens draagt dat verhaal, lééft erin. Ieder verhaal heeft verschillende lagen: we luisteren naar bewoners en gebruikers, we onderzoeken trends en ontwikkelingen, we zoomen in op de locatie en de opgaven, en we signaleren drijfveren en dromen. Door al die elementen samen te brengen in één integraal ontwerp, vinden we de onmisbare sturing in het ontwerpproces en kunnen we een leefomgeving karakter geven. We dromen mee met bewoners, op zoek naar emotie, opwinding, betekenis.  Zo geven we vorm aan verhalen in architectuur die raakt.

Morgen 

Heren 5 is opgericht in de overtuiging dat het ontwerpen van leefomgevingen een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid meebrengt. Wij tekenen gebouwen en publieke ruimtes, maar wat nog belangrijker is: wij creëren de context voor een gezond en prettig dagelijks leven. Onze ambitie is ervoor te zorgen dat die context niet alleen nu past, maar dat die ook morgen gekoesterd blijft. Daarom zien wij in de verwevenheid van bouw- en maatschappelijke opgaven een prachtkans. We hebben een sterke voorkeur voor een integrale aanpak, waarin alle wensen en eisen samenkomen in een breed gedragen ontwerp. Zo kunnen we leef-, werk- en publieke omgevingen ontwerpen waar mensen van houden en waar wij supertrots op zijn.
 

www.heren5.eu
 

https://heren5.eu/portfolio/stadsveteranen/