Dit woongebouw waar straks ongeveer 150 stadsveteranen wonen is ontworpen op ontmoeting. Ontmoeting op de brede galerijen, op weg naar de wasbar, een eetafspraak in de kookstudio, naar het gezamenlijk atelier, de bibliotheek of gewoon op weg naar buiten. Je kunt kiezen welke van de drie uitgangen je neemt. Voor de oplevering vormen de aanstaande bewoners coöperaties. Zij zorgen gezamenlijk voor hun pand en bepalen de invulling van de gemeenschappelijke ruimtes. Ook interesse om hier over mee te denken? Meepraat-rondes starten al januari 2021. Aanmelden kan hier.

Drie entrees met fietsenstallingen

Bij alle drie de entrees vind je een lift en een fietsenstalling. De hoofdentree is een ruime lobby met bankjes, waar je met je fiets doorheen kunt lopen om hem te stallen. Je kunt er ook naar de tuinkamer of de wasbar, die er vlak naast zijn. In de fietsenstalling is ook ruimte voor scootmobielen, mocht dat in de toekomst nodig zijn. Overal is aan gedacht. De parkeerruimte in het gebouw is beperkt, maar je kunt wel kiezen voor een deelauto die daar klaarstaat.

Uniek: zelfstandig samenwonen

Het gebouw combineert al die gemeenschappelijke ruimten met compacte woningen. Er zijn verschillende woningen. Er zijn woningen voor één persoon of een stel: een zelfstandige woning met slaapkamer, badkamer en woonkeuken. Nieuw en uniek in Amsterdam zijn de vrienden-woningen, waar je met één of twee vrienden samen een woonkamer met keuken deelt. Ieder heeft een eigen slaapkamer met eigen sanitair en een pantry, wat de woning zelfstandig maakt.

Zelf kiezen

Je kunt hier dus zelfstandig samenwonen. Je kiest natuurlijk zelf met wie je dat doet. Met broers en zussen, vrienden, vriendinnen, neven, nichten. Het kan allemaal, mits zij 60 jaar of ouder zijn en in aanmerking komen voor sociale huur.

Bekijk de plattegronden

Meepraten? Meld u aan! De meedenk-rondes starten januari 2021